top of page

Om oss

fra idé til produkt

Vi skal være pådrivere for å spre gode løsninger og kunnskap. Gode løsninger og kunnskap skal gå hånd i hånd – for å gjøre samspillet mellom dyr og deres omsorgspersoner enda bedre!

Christina Bruhn

I forrige årtusen pakket Christina kofferten og dro fra hjemlandet Sverige til Danmark, for å utdanne seg til fysioterapeut. Igjen på kaien stod gamlehesten og foreldrene og vinket adjø da hun med litt skjelvende bein gikk ombord i båten.

 

Etter noen utfordrende og spennende år ble nesen løftet opp fra lærebøkene og kursen satt mot Norge. Karrieren som fysioterapeut og rehabiliteringsleder ble etter hvert byttet ut mot et crash-course i Norsk helsevesen fra innsiden. Men, som Christinas mamma bruker å si – «ukrutt forgår ikke så lett»!

 

To herlige islandshester meldte etter hvert sin ankomst. De viste henne veien inn i en tanke-smie med Eirik. Ord kan ikke beskrive hvor gøy produktutvikling er! Kontoutdraget viser dog periodevis innslag av sjokolade i et større kvantum som bevis på at det også kan være oppoverbakke.

Eirik Bakken

Eirik bruker å si at han ble født på Småsteinalderen, den gangen da det meste var tillat for barn. Når man spør hva han drev med som ung, humres det i barten og fra sidelinjen kommer det kommentarer om paralleller til «Vill-Totninger». Han fikk sitt første fagbrev i slutten av tenårene og sveiser så gnistregnet lyser opp himmelen. Mer tæk vi itte mæ, ama! :D

 

Men, vi kan i alle fall si at «uten Eirik – ingen prototyper».

Hvem vi er

Kontakt oss

Takk for innsendingen din!

Lite visste vi om veien som skulle føre oss frem til en eksplosjon av nye opplevelser, den gangen i slutten av 2015.  Kjærligheten til hesten som art  ligger dypt i oss begge to. 

 

Hester er digre dyr – og du verden så mye de har lyst til å spise! Islandshestene våre har en helt egen evne til å støvsuge opp alt av mat innen for en anselig radius! Det er jo ingen tvil om at de har det godt med hyppig fôring, men mengden må kontrolleres. Hvordan få til det da, samtidig som man har et ønske om et liv ved siden av hestene?

Det ledet oss til en produktidé og videre til en produktutvikling. Lite visste vi hvilken følelesesmessig berg-og-dalbane det skulle ta oss på og hvilket fyrverkeri av læring det skulle bli. Fra gledesrus over en god løsning, til mørkeste dal når tingenes tilstand gikk rett vest. Men, som man sier: «Den som gir seg er en dritt!» 

 

Hva var så denne ideen? Det vi trengte var en grindautomat som kunne gi hestene tilgang til fôr flere ganger om dagen, uten at vi nødvendigvis var til stede. Den måtte tåle skandinavisk klima og være trygg for hestene å bruke - ingen strømkabler fra fastnett, ingen ting å vikle beina inn i og ingen flyvende gjenstander som kom gjennom luften når grinden løste ut. Vanskelig? Ja! Vi har vært gjennom en haug av design og forkastet det aller meste. Til slutt stod vi igjen med løsningen som vi i dag kaller FeedingTime! 

 

Når man først begynner å tenke produktutvikling dukker det opp bøttevis av gode (og mindre gode...) ideer. Noen få har vi holdt fast på og en av dem ble til MeTime. Det er hesten Grace som har vist oss veien her. Hun er en hest med lav rang som ofte må flytte seg for de andre når det er fôring. Hun får heller ikke alltid god nok tid til å hvile i liggende stilling. Hvordan imøtekomme hennes behov, uten å binde oss opp i tid? Vi har laget en liten ekstra innhegning til henne, hvor hun kan spise i fred. Inn og utgang er via en enveisgrind. Når hun er ferdig med å spise/hvile, dytter hun opp grinden selv og går ut til de andre. Det var ren lykke da hun skjønte funksjonen og begynte å bruke MeTime. Nå får hun tyggetid og hviletid etter eget ønske. Hun tygger langsommere, tar seg tid til å se seg omkring mens hun spiser, hun hviler og fordøyer maten før hun går ut til de andre. Grace har skapt MeTime sammen med oss! 

Grace tester prototypen av MeTime™.

Vi har lært så utrolig mye og møtt veldig spennende mennesker på veien. Vi er heldige, vi som bor i her til lands. Heldige, at det finnes så mye god kunnskap i Norge! Lykke er å finne «de gode hodene» :) 

 

Produktutvikling er et digert farvann, fullt av både blikkstille solskinnsdager og truende stormer. Uten god hjelp på veien hadde vi ikke nådd særlig langt:  Gründerparken i Brumunddal, gründerkurs i Hamar, Innovasjon Norge, kurs og webinarer med kloke mennesker som øser ut sin viten, heiagjengen av andre gründere/produkttestere/familie/venner, mentoren vår som jevnt og trutt (til alle døgnets timer!) har sponset oss med sin kunnskap og støtte – alle er viktige og noen er helt uvurderlige! TAKK <3 

 

Reisen vår startet med en ide’ om en fôringsløsning for hester og resultatet ble FeedingTime™ og MeTime™. Men, vi er på ingen måte ferdige. Flere egne produkter er på tegnebordet!

 

Eirik og Christina

T(h)estepanelet

Her er våres fantastiske hestpanel som alltid har kommet med helt tydelige tilbakemeldinger i form av handling og spørsmål. Spørsmålet: «Det er ikke strøm på denne grinden her, kan jeg mose meg igjennom da?» er et godt eksempel! Gjett om de har ødelagt en del ting under veis...

 

Valdi, Aria og Grace

bottom of page